Anina kuhinja

Čokoladna torta iz dveh sestavin – zdrava in veganska

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: cca 20-25 minut

Količina: tortni pekač premera 24-26 cm

Sestavine:

7 večjih jabolk
400 gramov temne čokolade

+ poljubne sestavine za okras (sadje, kakav v prahu, stopljena čokolada..)

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo in razkoščičimo. Dodamo jih v posodo in zalijemo z vodo. Pokrito kuhamo 20-25 minut da se jabolka omehčajo.

Vmes v kozici z debelim dnom na najnižji temperaturi stopimo čokolado.

Jabolka odcedimo in dodamo v mešalnik. Dodamo čokolado in zmiksamo v enotno zmes. Prelijemo v tortni obod, postavljen na servirni pladenj ali krožnik. Ob robove dodamo papir za peko ali acetatno folijo.

Torto čez noč postavimo v hladilnik. Ali pa vsaj za 5-6 ur.

Ohlajeno okrasimo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]