Anina kuhinja

Liker jabolčni štrudelj/zavitek

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: za cca 2 litra likerja

Sestavine:

1200 gramov jabolk
100 gramov rozin
1 Dr.Oetker vanilijev strok
2 cimetovi palčki
6 nageljnovih žbic
400 ml ruma
800 ml vodke
300 ml vode
800 gramov sladkorja
limonina lupinica polovice bio limone

Postopek:

Natisni

Jabolka skupaj z lupino narežemo na manjše koščke. Dodamo jih v posodo. Dodamo sladkor in vodo. Kuhamo na srednjem ognju nekih 10 minut. Popolnoma ohladimo.

Ohlajenim jabolkom v sirupu dodamo vse ostale sestavine. Prelijemo v kozarec in zatesnimo. Pustimo stati 2-3 tedna v hladnem in temnem prostoru (shrambi), nato pa spustimo skozi cedilo v steklenice, ki jih lahko tudi podarimo, saj je liker tudi čudovito domače darilo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.