Anina kuhinja

Mlečne rezine – Milk Schnitte

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 9-10 minut

Količina: Cca 12-14 rezin

Sestavine:

6 jajc
100 gramov sladkorja + 30 gramov
40 gramov kakava v prahu
80 gramov moke
1 čajna žlička pecilnega praška
1/5 čajne žličke soli

500 ml sladke smetane za stepanje
2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
1 vrečka želatine fix

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg in jim med stepanjem dodamo sol. Ko je sneg čvrst vmešamo 30 gramov sladkorja.

Rumenjakom dodamo preostali sladkor in jih stepamo da se prostornina podvoji. Takrat vmešamo presejano moko, kakav in pecilni prašek. Na koncu pa po delih počasi vmešamo sneg. Prelijemo na namaščen peki papir in pečemo v segreti pečici na 170 stopinj 9 minut – da zobotrebec iz peciva pride ven čist.

Pecivo obrežemo. Razdelimo na 4 dele.

Sladko smetano stepemo do mehkega. Dodamo ji želatino fix in sladkor v prahu in stepamo nadaljnjo minuto da dobimo gosto kremo.

Kremo nabrizgamo na eno četrtino in jo pokrijemo s praznim zrezanim pecivom. Robove poravnamo z nožkom in zrežemo na rezine.

Do postrežbe hranimo v hladilniku.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.