Sestavine:
6 jajc
100 gramov sladkorja + 30 gramov
40 gramov kakava v prahu
80 gramov moke
1 čajna žlička pecilnega praška
1/5 čajne žličke soli
500 ml sladke smetane za stepanje
2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
1 vrečka želatine fix
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg in jim med stepanjem dodamo sol. Ko je sneg čvrst vmešamo 30 gramov sladkorja.
Rumenjakom dodamo preostali sladkor in jih stepamo da se prostornina podvoji. Takrat vmešamo presejano moko, kakav in pecilni prašek. Na koncu pa po delih počasi vmešamo sneg. Prelijemo na namaščen peki papir in pečemo v segreti pečici na 170 stopinj 9 minut – da zobotrebec iz peciva pride ven čist.
Pecivo obrežemo. Razdelimo na 4 dele.
Sladko smetano stepemo do mehkega. Dodamo ji želatino fix in sladkor v prahu in stepamo nadaljnjo minuto da dobimo gosto kremo.
Kremo nabrizgamo na eno četrtino in jo pokrijemo s praznim zrezanim pecivom. Robove poravnamo z nožkom in zrežemo na rezine.
Do postrežbe hranimo v hladilniku.