Anina kuhinja

Nektarinin crumble s sladoledom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 45-55 minut

Količina: Za pekač velikosti cca 20x30 cm

Sestavine:

Sestavine za crumble:
170 gramov moke
70 gramov Dr.Oetker mletih mandljev
1 rumenjak
1 žlica limoninega soka
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
150 gramov hladnega masla
1/6 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke Dr.Oetker pecilnega praška
2 žlici kristalnega sladkorja

Sestavine za nadev:
1100-1200 narezanih izkoščičenij nektarin ali breskev
3 žlice kristalnega sladkorja
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
3 žlive limoninega soka
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome
1/2 čajne žličke cimeta

Sestavine za postrežbo:
vanilijev sladoled ali sladoled pripravljen iz Dr.Oetker mešanice ledeni dessert (pripraviš ga po navodilih na embalaži)
Dr.Oetker čokoladne mrvice

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

V multipraktiku zmešamo moko, sladkor, vanilin sladkor, sol in pecilni prašek.

Na hitro vmešamo narezano hladno maslo. Dodamo limonin sok in rumenjak. Na hitro premešamo in na koncu dodamo še mandlje. Premešamo ravno toliko da se sestavine povežejo v testo.

Testo za čas priprave nadeva postavimo v zamrzovalnik ali hladilnik.

Nektarine narežemo na manjše koščke. Zmešamo jih z vsemi preostalimi sestavinami za nadev. Razporedimo jih po namaščenem pekaču.

Čez nadrobimo pripravljeno testo in vse skupaj položimo v segreto prčico na 180 stopinj za 45-55 minut, da je vrh lepo zlato rjavo zapečen.

Serviramo v posodice in na vrh dodamo kepico sladoleda, ki ga potresemo z mrvicami. Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.