Sestavine:
1 večja solata ledenka
700-800 gramov piščančjih stegen brez kosti in kože (ali piščančje prsi)
2 čajni žlički česna v prahu
2 čajni žlički soli
100 gramov sladko kisle omake (tiste ki vam je okusna – jaz sem uporabljala Develey omako)
2 večja korenčka
1 majhna rumena in ena majhna rdeča paprika
250 gramov MAMA riževih rezancev
3-4 mlade čebulice
1 pest grobo narezanih arašidov
Sestavine za preliv:
3 žlice arašidovega masla
2 žlice medu
50 ml sojine omake
30 ml balzamičnega kisa
50 ml vode – oziroma do željene redkosti
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Vse sestavine za omako zmešamo. Korenček naribamo. paprike in solato, ter čebulico narežemo.
Česen v prahu namočimo v nekaj žlic tople vode. Meso narežemo na manjše koščke. Posolimo ga in ga v ponvi do zlato rjave barve zapečemo. Takrat dodamo česen in sladko kislo omako. Popečemo minutko, nato pa meso do toplega ohladimo.
Rezance prelijemo s soljenim kropom za tri minute.
V skledo dodamo solato, nato pa vse ostale sestavine – korenček, paprike, piščančje meso, rezance, preliv in čebulico ter grobo narezane arašide.
Premešamo. Po okusu dodamo še malo soli in kisa in postrežemo.