Anina kuhinja

Piščančja pad thai solata z rezanci in arašidovo omako

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 4 solate/4 osebe

Sestavine:

1 večja solata ledenka
700-800 gramov piščančjih stegen brez kosti in kože (ali piščančje prsi)
2 čajni žlički česna v prahu
2 čajni žlički soli
100 gramov sladko kisle omake (tiste ki vam je okusna – jaz sem uporabljala Develey omako)
2 večja korenčka
1 majhna rumena in ena majhna rdeča paprika
250 gramov MAMA riževih rezancev
3-4 mlade čebulice
1 pest grobo narezanih arašidov

Sestavine za preliv:
3 žlice arašidovega masla
2 žlice medu
50 ml sojine omake
30 ml balzamičnega kisa
50 ml vode – oziroma do željene redkosti

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Vse sestavine za omako zmešamo. Korenček naribamo. paprike in solato, ter čebulico narežemo.

Česen v prahu namočimo v nekaj žlic tople vode. Meso narežemo na manjše koščke. Posolimo ga in ga v ponvi do zlato rjave barve zapečemo. Takrat dodamo česen in sladko kislo omako. Popečemo minutko, nato pa meso do toplega ohladimo.

Rezance prelijemo s soljenim kropom za tri minute.

V skledo dodamo solato, nato pa vse ostale sestavine – korenček, paprike, piščančje meso, rezance, preliv in čebulico ter grobo narezane arašide.

Premešamo. Po okusu dodamo še malo soli in kisa in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.