Sestavine:
200 gramov datljev
400 ml mleka (kravjega ali rastlinskega)
150 ml rastlinskega olja
200 gramov moke (navadne/pirine/polnozrnate)
1 žlica Dr.Oetker vanilijeve paste ali arome
1 čajna žlička cimeta
1/3 čajne žličke mletih klinčkov, mletega ingverja in muškatnega oreščka
1 čajna žlička pecilnega praška
Pekan oreščki
Postopek:
NatisniRazkoščičene datlje prelijemo z vrelim mlekom. Pustimo stati 30-60 minut.
Moko, pecilni prašek in začimbe premešamo.
Namočene datlje zmiksamo v fino kremo. Vanje vmešamo olje in vanilijevo pasto.
Ročno vmešamo presejane suhe sestavine in zmes vlijemo v namaščen pekač. Okrasimo s pekan oreščki in položimo v segreto pečico na 170 za cca 35 minut. Po tem času preverimo z zobotrebcem če je kolač pečen. Če zobotrebec ne pride iz kolača čist pečemo še kakšno minuto več.
Ko je kolač pečen pečico ugasnemo in vrata pečice pripremo da se kolač počasi ohladi.
Ohlajen kolač zrežemo in postrežemo.