Anina kuhinja

Segedin s prekajeno klobaso

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: 4-5 oseb

Sestavine:

cca 1000 gramov kislega zelja
5 polovičk Perutnina Ptuj prekajene piščančje klobase s sirom
2 rumeni čebuli
2 lovorjeva lista
2 žlici sladke paprike v prahu
3 žlice javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke mletega popra
2/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 liter vode
200 ml vode + 2 polni žlici moke

Postopek:

Natisni

Čebulo na drobno narežemo. Klobase narežemo na kolobarje. Kislo zelje operemo z vročo vodo do željene kislosti.

V posodo dodamo malce olja in dodamo čebulo in klobaso. Malce posolimo in pražimo dokler se čebula spusti in klobasa ponekod porjavi. Dodamo kislo zelje, sladko papriko, poper, lovorjeve liste, javorjev sirup in sol. Pražimo vsaj nekih 5-10 minut, da se tudi zelje nekod lepo rjavkasto zapeče.

Takrat prilijemo vodo in pokrito kuhamo 35-40 minut.

V dodatno vodo z metlico vmešamo moko in vlijemo k segedinu. Kuhamo nekaj minut, da se segedin zgosti. Nato pa ga po okusu dosolimo, popramo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]